menu close menu 

PAMUKKALE TENİS KULÜBÜ 2017 DEFİ TURNUVASI

22 Şubat 2017

 

PAMUKKALE TENİS KULÜBÜ

DEFİ TURNUVASI KURALLARI

 

       1. BAŞLANGIÇ

* Defi turnuvası üyeler arasında birlikteliği sağlamak, yeni oyun partnerleri kazandırmak, oyun ve maç tecrübe ve potansiyellerini arttırmak, ve turnuvalara hazırlık amacıyla düzenlenmiştir.

 * Defi klasman yılı 22 Mart itibariyle başlar, bir sonraki yılın 22 Martına kadar sürer. Her yıl bir önceki yılın birincilerine kupaları verilir. Maçlar iki kazanılmış set üzerinden ve tiebreak kurallarına göre oynanır.

 

       2. KATEGORİLER

* Erkeklerde ; Pamukkale Tenis Kulübü üyelerine , eş ve çocuklarına açık

* Kadınlarda ; Pamukkale Tenis Kulübü üyelerine , eş ve çocuklarına açık

 

* Defi turnuvasına katılacak sporcuların aidat borcu olmaması gerekmektedir.

* Tenis antrenörleri ve performans tenisi lisansı o yıl vize görmüş oyuncular defi turnuvasına katılamazlar.

 

       3. İLK SIRALAMA

* Defi klasmanında ilk sıralama Pamukkale Tenis Kulübü Puanlı Klasman sıralaması dikkate alınarak yapılacaktır.

 

       4. DEFİ KLASMANINDA YER ALMAYAN BİR OYUNCUNUN SIRALAMAYA DAHİL EDİLMESİ

* Pamukkale Tenis Kulübü klasmanında yer almayan veya defi turnuvası sürecinde bir oyuncunu defi klasmanına girmek isterse aşağıdaki esaslar uygulanır;

        - Türk tenis A Milli ve senior milli takımında oynamış oyuncular; katılımcı sayısının yarısı sırasındaki oyuncuyu defi ederek klase olmak isteyebilir.

        - Diğer oyuncular; defi turnuvasına en alt sıradan dahil olurlar

 

       5. DEFİ MAÇLARININ SAATLERİ VE KORT REZERVASYONU

* İki oyuncu maç gününü karşılıklı mutabakat sağlamak suretiyle tayin ederler. İki oyuncu anlaşamazlarsa kararı Pamukkale Tenis Kulübü DEFİ komitesi verir.

* Maç saatleri en az bir gün öncesinden kulübü arayarak rezervasyon yapılır.

* Defi turnuvası maçları öncelikli olarak Pamukkale Tenis Kulübü toprak kortlarında oynanır. Hava şartları ve tarafların anlaşmasına bağlı olarak sert zeminde de oynanabilir.

 

      6. DEFİ MAÇINDAN SONRA SIRALAMA

* Defi teklif eden oyuncu kazandığı takdirde sıralamada defi ettiği oyuncunun yerine geçecektir. Yenilen ve alt sırasında bulunanlar da birer alt sıraya düşeceklerdir. Defi teklif eden yenilirse sıralama değişmeyecektir.

 

       7. DEFİ EDİLEN OYUNCUNUN DEFİ KABUL ETMEMESİ

* 2 defa defi edilmeyi kabul etmeyen oyuncu hükmen yenik sayılır. Defi edilen oyuncu hastalık, sakatlık veya 1. Derece akrabasının vefatı nedeniyle bir defaya mahsus on beş gün maç oynamamak hakkına sahiptir.

 

       8. DEFİ EDEBİLME KURAL VE DÜZENİ

* Bir oyuncu kendisinden en fazla 4(dört) üst sıradaki oyuncuyu defi edebilir. İlk 10 içindeki oyuncular ancak kendilerinden 2(iki) üst sıradakini defi edebilir.

* Defi talebinde bulunan oyuncu maç yapacağı oyuncunun adını belirterek Pamukkale Tenis Kulübü Defi komitesine başvurur. Defi talepleri her hafta Pazartesi günü 09:00 ile Salı günü saat 19:00 arasında yetkiliye şahsen veya telefon yoluyla yapılabilir.

* Defi etmede öncelik alttan gelene aittir. Yani defi eden sporcu aynı hafta defi edilmiş ise evvela kendisini defi edenle oynamak durumundadır.

* Defi maçı yapan oyuncu, defi maçını yaptıktan sonraki 3 gün içinde maç yapmama hakkına sahiptir.

* Bir oyuncu bir hafta içinde en fazla 2 defi maçı yapabilir.

* Bir oyuncu kaybettiği bir maçtan sonra aynı kişiyi 10(On) gün sonra defi edebilir. Bir oyuncu 6 ay içinde bir kişiyi 2 defadan fazla defi edemez.

 

9. DEFİ MAÇLARININ İLANI

* Her hafta Pazartesi saat 09:00’dan Salı saat 19:00’a kadar veteran defi komitesine ulaşan defi talepleri değerlendirilir. Çarşamba günü 18:00’e kadar DEFİ panosundan veya Defi komitesi sorumlusundan telefon ya da Pamukkale tenis Kulübü internet sitesinden öğrenebilirler.

 

10. DEFİ MAÇLARINDA ÜCRETLENDİRME

* Defi eden en az bir kutu , Pamukkale Tenis Kulübü’nden satın alınmış , açılmamış maç topunu  tedarik eder. Işık kullanılıyorsa ışık ücretini her iki oyuncu ortak olarak ödemekle yükümlüdür.

 

11. DEFİ MAÇLARINDA HAKEM TALEBİ

* Oyuncular karşılıklı saygı, anlayış ve tenis kuralları dahilinde maçın hakemidir.

* Defi maçlarında oyuncuların hakem talep etmesi durumunda, defi komitesi tarafından hakem tayin edilir. Pamukkale tenis Kulübü antrenörlerini hakemlik ücreti olarak 60,00 TL  , TTF lisanslı hakemler    için ise 100 TL hakem isteyen oyuncular tarafından ödenir.

 

       12. KUPALAR

 * Kategorilerinde seneyi 1. bitirenler bir yıl süreyle kendilerinde kalacak onur kupasını kazanırlar. Ardı ardına 2 yıl birinci bitiren oyuncu Onur Kupası’nın ebedi sahibi olur. Yerine yeni bir kupa tahsis edilir.

 

13. DEFİ KOMİTESİ

* Defi komitesi Pamukkale Tenis Kulübü Tenis Antrenörleri ve Pamukkale Tenis Kulübü Müdürü’nden oluşur. Defi komitesi düzenli toplantı yapar, defi maçlarını ve sıralamasını değerlendirir.

* Defi komitesi üyeleri defi turnuvalarına katılamaz.

 

Defi Turnuvası Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin :

Web           : www.pamukkaletenis.org/defi-turnuvasi

Mail            : info@pamukkaletenis.org

Tel             : 0 258 212 80 85 (pbx)

Cep Tel      : 0 555 558 51 04 Selim ÇABUK / Defi Sorumlusu